ΤΟ BLOG

Καλωσήλθατε στο blog του openaccess.gr, το οποίο δημιουργήθηκε και διατηρείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).  To blog λειτουργεί συμπληρωματικά με τον δικτυακό τόπο www.openaccess.gr, όπου το ΕΚΤ συγκεντρώνει, για πρώτη φορά σε μία ενιαία πύλη, πληροφορίες για την Ανοικτή Πρόσβαση και τις εθνικές και διεθνείς πολιτικές και δράσεις, καθώς και νέα και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η Ανοικτή Πρόσβαση στην επιστημονική γνώση και, ειδικότερα, στα ερευνητικά αποτελέσματα και στην έρευνα που διεξάγεται με δημόσια χρηματοδότηση, είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο όσους εμπλέκονται άμεσα με τον τομέα της έρευνας, αλλά και ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται να έχει απευθείας πρόσβαση στα ερευνητικά αποτελέσματα για εκπαιδευτικούς ή άλλους σκοπούς.

To EKT, από το θεσμικό του ρόλο, εξυπηρετεί τις ανάγκες επιστημονικής πληροφόρησης της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει ενεργά και υποστηρίζει το κίνημα της Ανοικτής Πρόσβασης.

Με το blog αυτό επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα βήμα διαλόγου για θέματα σχετικά με την Ανοικτή Πρόσβαση στην Ελλάδα. Σας καλούμε λοιπόν να συνεισφέρετε στο blog με κείμενα, σχόλια και ειδήσεις που αφορούν την Ανοικτή Πρόσβαση. Τα σχόλια και τα άρθρα που υποβάλλετε πρέπει να είναι σχετικά με το θέμα της Ανοικτής Πρόσβασης.

Για την ανάρτηση άρθρων (posts) απαιτείται εγγραφή στο blog, εάν όμως επιθυμείτε απλά να σχολιάσετε τα αναρτημένα άρθρα δεν χρειάζεται να εγγραφείτε.

Τα άρθρα ελέγχονται για τη συνάφεια του θέματός τους προτού δημοσιευθούν. Με γνώμονα την ομαλή λειτουργία του blog και την προώθηση των ιδεών σχετικά με την Ανοικτή Πρόσβαση, το ΕΚΤ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει άρθρα και να αφαιρεί σχόλια που δεν έχουν σχέση, είναι προσβλητικά ή δημιουργούν νομικά προβλήματα.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι το ΕΚΤ δεν δημοσιοποιεί και δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει στο μέλλον τα προσωπικά στοιχεία όσων εγγράφονται στο συγκεκριμένο blog,  εκτός εάν του ζητηθεί από τις αρχές της δικαιοσύνης. Υποβάλλοντας σχόλια και άρθρα στο blog αυτό, συμφωνείτε με τους παρόντες κανονισμούς, καθώς και με τους όρους διάθεσης του δικτυακού τόπου και των περιεχομένων του με άδεια Creative Commons 3.0 Ελλάδα.