Archives – April, 2012

Συμμετέχετε στα ερωτηματολόγια του MedOANet

Το έργο MedOANet (Mediterranean Open Access Network) που το ΕΚΤ συντονίζει, αποσκοπεί στον συντονισμό των πολιτικών και πρακτικών Ανοικτής Πρόσβασης στις χώρες της Μεσογείου και απευθύνει σειρά ερωτηματολογίων σε φορείς: ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα, βιβλιοθήκες, φορείς χρηματοδότησης της έρευνας, επιστημονικούς εκδότες ακαδημαϊκού και ερευνητικού περιεχομένου.

Σε αυτό το στάδιο, το MedOANet επιχειρεί να εντοπίσει και να χαρτογραφήσει τις πολιτικές που σήμερα εφαρμόζονται για την Ανοικτή Πρόσβαση στις έξι Μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία), με στόχο να συντονίσει τις υπάρχουσες στρατηγικές και να διευρύνει μελλοντικά τις δομές αυτές με νέες πρωτοβουλίες. Οι δράσεις του MedOANet πλαισιώνουν τοv ρόλο του ΕΚΤ και τις υπόλοιπες αναπτυξιακές δράσεις του οργανισμού για την ενίσχυση της πολιτικής της Ανοικτής Πρόσβασης.

Έτσι, εμπειρογνώμονες και  εκπρόσωποι από τις έξι χώρες καλούνται να καταθέσουν τις εμπειρίες τους και στοιχεία που συνεισφέρουν στη σύνθεση μίας ολοκληρωμένης εικόνας για την εφαρμογή της Ανοικτής Πρόσβασης στη Μεσόγειο (μέχρι τις 10 Ιουνίου).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν τα ερωτηματολόγια και να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες για το έργο MedOANet στον σύνδεσμο  http://www.medoanet.eu/news/take-part-medoanet-surveys

Η συμμετοχή στις παραπάνω έρευνες αποτελεί σημαντική συνεισφορά στη συλλογή στοιχείων για την Ανοικτή Πρόσβαση στη Μεσόγειο.

Leave a Comment April 24, 2012


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)