Archives – March, 2012

Η νικήτρια φωτογραφία απο τον διαγωνισμό της Οpen Access Week 2011

Πρόκειται για την φωτογραφία που βραβεύτηκε στο διαγωνισμό EIFL OA Week 2011, που έλαβε χωρα στο πλαισιο της οργάνωσης Open Access Week 2011. Η εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης (Open Access Week) είναι η ετήσια εκδήλωση για την Ανοικτή Πρόσβαση στα ερευνητικά δεδομένα που διοργανώνεται  με την συμμετοχή περισσότερων απο 2000 οργανισμών απο όλες τις χώρες του κόσμου και συντονίζεται απο το SPARC.

Η νικήτρια φωτογραφία έχει τίτλο “Undergraduates showing support for Open Access” ( Φοιτητές που υποστηρίζουν την Ανοικτή Πρόσβαση) και απεικονίζει φοιτητές που μόλις παρακολούθησαν το πρώτο δημόσιο σεμινάριο της βιβλιοθηκονόμου κ. Taha στην πλατεία της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Leave a Comment March 22, 2012

Τέσσερα σημαντικά ελληνικά επιστημονικά περιοδικά εκδίδονται πλέον και ηλεκτρονικά με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)

Mε την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), τα επιστημονικά περιοδικά “Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας”, “O Ερανιστής”, “Μνήμων” και “Μακεδονικά”,  διαθέτουν πλέον στο διαδίκτυο μεγάλο μέρος του περιεχομένου τους. Πρόκειται για έγκριτα περιοδικά με ιστορία πολλών δεκαετιών στον ελληνικό επιστημονικό χώρο και διεθνές κύρος. Καθώς τέσσερα περιοδικά προστίθενται στον κατάλογο ηλεκτρονικών εκδόσεων του ΕΚΤ,  διευρύνεται σημαντικά η πρόσβαση σε πλούσιο και έγκυρο ελληνικό επιστημονικό περιεχόμενο.

Το ΕΚΤ επεκτείνει συνεχώς τις συνεργασίες του με επιστημονικούς εκδότες (ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς φορείς), στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών επιστημονικών εκδόσεών του (e-publishing). Συγκεκριμένα, το Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας (www.deltionchae.org) εκδίδεται σε συνεργασία με τη Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία, Ο Ερανιστής (www.eranistes.org) σε συνεργασία με τον Όμιλο Μελέτης του Ελληνικού Διαφωτισμού, ο Μνήμων (www.mnimon.gr) σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού, τα Μακεδονικά (www.makedonikajournal.org) σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας με τους παραπάνω φορείς είναι η ανοικτή πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000 άρθρα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, με τη διαδικτυακή διάθεση νέων και παλαιών τευχών των περιοδικών. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις μπορείτε να βρείτε στο www.openaccess.gr

Leave a Comment March 6, 2012


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)