5ο Διεθνές Συνέδριο Open Repositories

July 6, 2010

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Open Repositories πραγματοποιείται 6-9 Ιουλίου στη Μαδρίτη. Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση διεθνώς στο χώρο των αποθετηρίων.
Το ΕΚΤ συμμετέχει στο συνέδριο με δύο εργασίες: Το άρθρο με τίτλο “A service-oriented national e-theses information system and repository” αναφέρεται στο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών και θα παρουσιαστεί στο DuraSpace session, ενώ η ανηρτημένη ανακοίνωση με τίτλο “Implementing citation management and report generation value-added services over OAI-PMH compliant repositories” αναφέρεται σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρονται από το αποθετήριο ΗΛΙΟΣ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Στο openaccess.gr/blog θα δημοσιεύονται ανταποκρίσεις από τη Μαδρίτη καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Filed under: Uncategorized

Tags: , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)