Κάλεσμα για εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia και Ανοικτή Πρόσβαση

November 9, 2010

“Η Εταιρία ΕΛ/ΛΑΚ, στο πλαίσιο των δράσεων της για προώθηση ανοιχτού περιεχομένου και γνώσης συμμετέχει στο κάλεσμα του Υπ. Παιδείας για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia και πραγματοποιεί ένα κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των λημμάτων που περιέχει, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητά τους.
Η δράση βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, ώστε να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, και οι βασικοί της άξονες θέτονται σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. ”

Η σελίδα της διαβούλευσης βρίσκεται εδώ και είναι φυσικά ανοικτή σε σχόλια και επισημάνσεις.

Η Ανοικτή Πρόσβαση σε επιστημονικό περιεχόμενο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη της wikipedia με την προσθήση αναφορών ελεύθερα προσβάσιμων στο σύνολο των αναγνωστών και συντακτών του κάθε λήμματος.  Παράλληλα η κοινότητα ανοικτής πρόσβασης μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην επαύξηση του περιεχομένου της Wikipedia.

Στην Εταιρία Ελευθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, της οποίας το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι Ιδρυτικό μέλος, συμμετέχουν 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα με κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του ελευθερου και ανοικτού λογισμικού.

Filed under: Uncategorized

Tags: , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)