Έναρξη λειτουργίας ψηφιακής βιβλιοθήκης Ανοικτής Πρόσβασης OAPEN

November 25, 2010

Τον Οκτώβριο ξεκίνησε η λειτουργία της ψηφιακής βιβλιοθήκης Ανοικτής Πρόσβασης της πρωτοβουλίας OAPEN (Open Access Publishing in European Networks).
Το OAPEN είναι μια συνεργατική πρωτοβουλία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων διαφόρων ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων για την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός βιώσιμου μοντέλου έκδοσης ακαδημαϊκών βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης στο χώρο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ. Το OAPEN παράλληλα αποτελεί και μια εκδοτική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι συνεργαζόμενοι φορείς/εκδοτικοί οίκοι μπορούν να διαθέτουν τους ηλεκτρονικούς τίτλους που εκδίδουν σε καθεστώς πάντα ανοικτής πρόσβασης.

Αυτή τη στιγμή η βιβλιοθήκη του OAPEN περιλαμβάνει περίπου 800 τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή.

Μάθετε περισσότερα και χρησιμοποιήστε τη βιβλιοθήκη στη διεύθυνση: http://www.oapen.org

Filed under: Uncategorized

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)