Η Ανοικτή Πρόσβαση στις χώρες της Νότιας Ευρώπης

December 9, 2010

Εκδόθηκε από το FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología) με τίτλο: “Open Access in Southern European Countries” η αναφορά για την Ανοικτή Πρόσβαση στις χώρες της Νότιας Ευρώπης (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία). Η έκδοση διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο στην διεύθυνση: http://oaseminar.fecyt.es/Publico/report/index.aspx.

Το σχετικό κεφάλαιο για την Ανοικτή Πρόσβαση και την Επιστημονική Επικοινωνία στην Ελλάδα συνέταξαν ο Παναγιώτης Γεωργίου και η Φιερούλα Παπαδάτου από την Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην ουσία πρόκειται για την αντίστοιχη αναφορά για το 2009 και η οποία θα συντάσσεται πλέον σε ετήσια βάση στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας του Ευρετηρίου Ελληνικών Ψηφιακών Πηγών της ΒΚΠ. Η συγκεκριμένη αναφορά παρουσιάστηκε για λογαριασμό της HEAL-Link στη συνάντηση εργασίας “Policies for the development of OA in Southern Europe”, που διοργάνωσε το FECYT και το SELL -Southern European Libraries Link, στις 12-14 Μαΐου 2010, στη Γρανάδα της Ισπανίας και είχε ως αποτέλεσμα την σύνταξη της διακήρυξης Alhambra Declaration on Open Access.

Filed under: Uncategorized

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)