Ελληνική Ημέρα Ανοικτών Δεδομένων

December 2, 2011

Το Σαββάτο, 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εκδήλωση για την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ανοικτά δεδομένα από τη δημόσια διοίκηση. Την εκδήλωση διοργανώνει η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” και την ελληνική κοινότητα εθελοντών.

Προγραμματιστές, ερευνητές, εθελοντές, αλλά και όλοι όσοι θέλουν να συνεισφέρουν με πρακτικές γνώσεις και να ενημερωθούν για τις τεχνικές λεπτομέρειες της ανοικτής διάθεσης δημόσιας πληροφορίας, μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν την ανοικτή συνάντηση για να ανταλλάξουν απόψεις  και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Με στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών που χρησιμοποιούν ανοικτά δεδομένα  για να καλύψουν τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης, των πολιτών και των επιχειρήσεων, η πρωτοβουλία  Open Data Hackathon συντονίζει τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα των Ανοικτών Δεδομένων. Έτσι, η Ελληνική μέρα Ανοικτών Δεδομένων εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα ανοικτά δεδομένα (www.opendataday.org) και αποτελείται από  παράλληλους κύκλους δράσεων, που στο τέλος της ημέρας θα ολοκληρωθούν με μια ανοικτή συζήτηση για τις δράσεις και τα επόμενα βήματα για τα ανοικτά δεδομένα στη χώρα.

Filed under: Uncategorized

Tags: ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)