Οι δράσεις του OKFN στην Ελλάδα

August 8, 2012

“Στην Ελλάδα αγαπούμε την ανοικτή γνώση. Είμαστε μια τοπική ομάδα καθηγητών, χάκερ, προγραμματιστών, αντιπροσώπων της Πολιτείας και των πολιτών που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το Ελληνικό τμήμα του Open Knowledge Foundation” συστήνονται οι ιδρυτές του ελληνικού τμήματος του Open Knowledge Foundation (OKFN). Ο οργανισμός δραστηριοποιείται από το 2004 στον χώρο της Ανοικτής Πρόσβασης διεθνώς και πρόσφατα απέκτησε παρουσία και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία καθηγητών του ΑΠΘ.

Οι δράσεις του ελληνικού OKFN θα επικεντρωθούν στα ελληνικά ανοικτά δεδομένα και συνδεδεμένα δεδομένα (Οpen Linked Data), όπως φανερώνει και ο νέος δικτυακός τόπος του ελληνικού OKFN: http://gr.okfn.org/. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο openaccess.gr.

Filed under: Uncategorized

Tags: , , ,

1 Comment Leave a Comment

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)