Η συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας με ανοικτή πρόσβαση στο διαδίκτυο απο το ABEKT e-opac

October 3, 2012

Η συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας διαθέτει μέρος της ψηφιακής της συλλογής ανοικτά στους χρήστες του διαδικτύου μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac που αναπτύσσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Στη διεύθυνση eopac-liblivadia.abekt.gr διατίθενται με ανοικτή πρόσβαση περισσότερες από 51.790 σελίδες και 238 ψηφιακά αρχεία για φυλλομέτρηση και ανάγνωση.

Με την υποστήριξη της εφαρμογής  ABEKT e-opac , η οποία συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού καταλόγου OPAC (Online Public Access Catalogue) βιβλιοθήκης και μιας εφαρμογής για τη διαχείριση και τη διάθεση πλήρους ψηφιακού περιεχομένου, οι επισκέπτες της ψηφιακής βιβλιοθήκης μπορούν να πλοηγηθούν σε έργα ευρείας θεματολογίας από την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, έργα από σημαντικούς Βοιωτούς συγγραφείς, αλλά και λογοτεχνικά έργα με ιδιαίτερα τοπικό χαρακτήρα (όπως “Παλιές Αρχόντισσες” του Τάκη Λάππα, “Ταξίδι στη νοσταλγία της ομορφιάς” του Γεώργιου Π.Κωσταγιάννη, “Η Θήβα στο μεσοπόλεμο” του Γιάννη Λ. Λάμπρου κ.ά.).

Εκτός από ποικιλία βιβλίων, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει και ιστορικά μελετήματα, εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες, εικονογραφημένες επιθεωρήσεις με ιστορικό ενδιαφέρον. Τα 238 ψηφιακά τεκμήρια είναι μοναδικά έργα που εκδόθηκαν από το 1919 έως το 2006. Εξειδικευμένα εργαλεία πλοήγησης ανά θέμα, ανά συγγραφέα ή ανά έτος έκδοσης καθώς και εργαλεία σύνθετης αναζήτησης, μετατρέπουν την περιήγηση στη συλλογή σε μία ευχάριστη εμπειρία. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στα “‘Νέα” του epset.gr.

Filed under: Uncategorized

Tags: , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)