Μία νέα εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά με θέμα την Ακρόπολη

April 10, 2013

Η αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης είναι το θέμα της νέας ανοικτής διαδικτυακής εφαρμογής για παιδιά που αναρτήθηκε στoν δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ). Στόχος της εφαρμογής είναι η γνωριμία των παιδιών με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που καθοδηγεί το παιδί σε όλες τις ενότητες της εφαρμογής. Αποστολή του παιδιού είναι να συμμετάσχει στο πρόγραμμα σχεδιασμού της Γλαύκας και να κερδίσει το βραβείο συμμετοχής του. Αυτό όμως προϋποθέτει την πολύ καλή γνώση της αποκατάστασης των μνημείων της  Ακρόπολης, η οποία παρουσιάζεται μέσα από πέντε θεματικές ενότητες: το ταξίδι, τη βοήθεια, το πλήρωμα, τη δράση και το μέλλον. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει την προετοιμασία, τη συνοπτική δηλ. παρουσίαση του θέματος και τη δοκιμασία, το παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι ανακεφαλαιώνονται οι γνώσεις όλης της ενότητας.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (στο πλαίσιο του EΣΠΑ 2007-2013) και διατίθεται ανοικτά από τον δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας. Επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό που διαθέτει η ΥΣΜΑ για την Ακρόπολη μπορεί να βρει κανείς στο Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Ακρόπολη, ένα αποθετήριο που έχει αναπτύξει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), σε συνεργασία με την ΥΣΜΑ, στο πλαίσιο των δράσεων του για ενίσχυση του διαθέσιμου ανοικτού ψηφιακού περιεχομένου στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.

Filed under: Uncategorized

Tags: , , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Μαζί διαμορφώνουμε το “τοπίο” της Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως φορέας που δραστηριοποιείται σε θέματα τεκμηρίωσης και διάθεσης ψηφιακού επιστημονικού περιεχομένου, πρωτοστατεί στην προώθηση της Ανοικτής Πρόσβασης. Με στόχο την υιοθέτηση της Ανοικτής Πρόσβασης από όσο το δυνατόν περισσότερους ελληνικούς φορείς για τη διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την Ανοικτή Πρόσβαση, διαμορφώσαμε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού με τη μορφή ενός blog.... Περισσότερα

RSS Εγγραφή

Σύνδεση

Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Ετικέτες

Αρχείο άρθρων

Σύνδεσμοι

RSS RSS (openaccess.gr)